Auto occasion kopen
andrew-winkler-Ldy9g3R6SYI-unsplash

Auto occasion kopen

Ben jij van plan om een auto occasion te gaan kopen? Dan is het goed dat je weet waar je rekening mee moet houden. Om je hier meer inzicht in te geven zullen we hieronder kort stilstaan bij de belangrijkste onderdelen waar je rekening mee moet houden als je via een marktplaats een auto gaat kopen. Hierdoor zul je de kans op een miskoop beperken en dat is natuurlijk erg prettig./ Mocht je naar aanleiding van dit artikel toch nog additionele vragen hebben over een occasion via een marktplaats? Neem dan direct contact met ons op. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste auto’s zodat je zeker weet dat je niet tegen verrassingen aanloopt.

Vraag altijd naar de onderhoudshistorie

Als je een auto wilt kopen die tweedehands is, is het altijd goed om te vragen naar de onderhoudshistorie. Hierdoor krijg je direct inzichtelijk hoe de auto onderhouden is en welke mankementen het heeft gehad. Dat is natuurlijk erg prettig, want hierdoor weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je namelijk een auto op het oog hebt die veel onderhoud heeft gehad weet je dat er veel mankementen zijn en dat is natuurlijk erg zonde. Om deze reden is het goed om hier aandacht aan te besteden, want niets is zo vervelend als het begaan van een miskoop. Mocht jij hierover nog additionele vragen hebben, dan is het zeker goed om hierover in gesprek te gaan met een specialist zodat je zeker weet dat je geen miskoop begaat. Het kopen van een auto is namelijk een forse investering waarbij het noodzakelijk is dat dit goed gebeurd.

looking-at-used-cars

Maak altijd een proefrit

Als je een occasion op het oog hebt om te gaan kopen is het altijd goed om op voorhand een proefrit te gaan maken. Door het maken van een proefrit weet je zeker dat je een auto zult kopen die daadwerkelijk functioneert en dat is natuurlijk wel zo prettig. Mocht jij naar aanleiding van het proefrit nog gekke geluiden horen? Dan is het goed om dit te melden bij de verkoper dat het lijkt alsof er iets mis is. Over het algemeen is het dan aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden voor het inschakelen van een specialist. Hierdoor weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om ervoor te zorgen dat je alles van de betreffende auto weet. Het is namelijk niet fijn als je een auto aanschaft die niet goed functioneert.

MEER TE WETEN KOMEN

Klassiekers

Hatchback